Otevřený dopis poslancům ČSSD: Zákon o prodloužení podpory ekopaliv

17
03
2015
Napište nám komentář

Jako člověk, který se přestěhoval z Prahy na venkov a tak je nucen žít velkou část roku v megalánech řepky olejky by mě zajímal důvod prosazování nepochopitelného prodlužování jak devastace zemědělské půdy, tak i podle podle EU slepé větve vývoje. Je nicméně možné, že něco přehlížím a tak by mě, pane poslanče, zajímal Váš názor na tento zákon a Váš postoj k hlasování o něm?

Jsem přesvědčen, že zemědělství a jeho prostředky, včetně biodiverzity půdy, návazných rojových společenství, zejména včel, těmito monokulturami trpí již dlouhé roky. Navíc tato produkce stojí nemalé peníze státní rozpočet, jehož vyváženost se Vaše strana v programovém prohlášení zavázala hájit. Stávající stav tak ve mě budí dojem, že snahy nebo snad dokonce prosazení tohoto prodloužení, je výsledkem zákulisního jednání se stranou pana Babiše, který bude cílovým příjemcem valné části zisku plynoucího z tohoto multimiliardového byznysu.

Prosím, vyveďte mě z omylu! Jsem přesvědčen, že změny tak hlásané Vaším předsedou po sjezdu ČSSD, jsou skutečnými změnami k lepšímu, nikoliv jen k lepšímu rozdělení moci a peněz mezi ty, kdo se dokázali nalepit na politickou garnituru.

S pozdravem

Jan Kořínek
Vysoká u Kosovy Hory